Javni razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP v obdobju 2019-2022 »E-POSLOVANJE 2019-2022«

V okviru razpisa E-POSLOVANJE 2019-2022, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), smo v podjetju GS d.o.o. uspešno pridobili nepovratna sredstva za izvedbo projekta »Digitalizacija poslovanja podjetja GS«. V okviru projektnih aktivnosti bomo v podjetju izvedli digitalizacijo nastopov na sejmih, vzpostavili novo spletno stran za tuje trge, novo spletno trgovino, izdelali produktno-prodajni video in krepili kompetence s pomočjo usposabljanja.

NAMEN OPERACIJE

Namen operacije »Digitalizacija poslovanja podjetja GS« je preko sofinanciranja upravičenih stroškov vzpostavitve ali nadgradnje elektronskega poslovanja podpreti MSP, ki lahko s prevzemom elektronskega načina poslovanja lažje vstopajo v globalne verige vrednosti in na nove trge, povečajo mednarodno konkurenčnost njihovega poslovanja, izboljšajo in pospešijo interakcijo s poslovnimi partnerji v tujini, učinkoviteje pošiljajo in zbirajo informacije ter izboljšajo odnose v celotni dobavni verigi.

Podjetje 8BIT d.o.o. bo v okviru razpisa izvedlo ukrepe digitalizacija nastopov na sejmih, spletna trgovina, produktno-prodajni video, krepitev kompetenc in spletne strani za tuje trge.

 

Ukrep 2 - Digitalizacija nastopov na sejmih

Udeležba na sejmih je ključna za pridobivanje naročnikov in delovanje našega podjetja. Na digitalnih navtičnih sejmih zaenkrat še nismo sodelovali, zaradi vse večjega vpliva informacijske tehnologije na poslovanje podjetij pa ta ukrep vidimo kot uvedbo novega trženjskega kanala in morebitno pridobitev novih naročnikov na tujih trgih, kjer sicer prodamo skoraj 100 % naše proizvodnje. Načrtujemo pripravo in oblikovanje digitalnih vsebin ter interaktivni prikaz produktov in opisov podjetja, ki ga bomo vključili na referenčne digitalne sejme v naši kategoriji jadralskih produktov in navtične opreme. V sklopu tega ukrepa bo zunanji izvajalec za nas opravil analizo obstoječega stanja, izdelavo vsebin za e-kataloge, digitalizacijo ponudbe podjetja, pripravo materialov za nastop na navtičnih sejmih, vpis podjetja in ureditev profilov na referenčnih sejmih ter izobraževanje in usposabljanje, vezano na aktivnost.

Ukrep 3 - Spletne strani za tuje trge

Zunanji izvajalec nam bo pri tem ukrepu e-poslovanja izvedel storitev postavitve spletnih strani v tujih jezikih, na katerih bomo promovirali svoje produkte na ciljnih trgih. Glede na to, da so naši produkti karbonski mostički in krmila za potrebe navtične industrije, se bomo osredotočili na trge / jezike, kjer je navtična industrija najbolj razvita, to so trgi Italije, Francije in Nemčije. Osnova za postavitev spletne strani bo celostna grafična podoba in celostna študija digitalnega nastopa našega podjetja, ki jo bo za nas pripravil izbrani zunanji izvajalec. Sodobna celostna grafična podoba naše spletne strani v več jezikih in celostna študija digitalnega nastopa našega podjetja nam bo pomagala, da se približamo kupcem preko naše spletne strani in socialnih omrežji. Na novih postavljenih spletnih straneh v tujih jezikih in promociji preko socialnih omrežji bo vključena analitika spremljanja obiskanosti naše spletne strani s pomočjo Hotjar orodja in načina, kako so nas naši potencialni kupci našli in obiskali našo spletno stran (s pomočjo Google Analytics orodja). Zunanji izvajalec bo za nas opravil tudi vzpostavitev digitalnih kanalov in platform Linkedin in Facebook. 

Ukrep 4 - Spletne trgovine

Za svojo ponudbo karobnskih izdelkov za navtično industrijo bomo izdelali spletno trgovino s ciljem uspešne prodaje naših produktov na ciljnih trgih Italije, Francije in Nemčije. V sklopu izdelave spletne trgovine bo zunanji izvajalec za nas pripravil digitalizirani opis produktov, ponudbe in cenikov primernih za mednarodne trge. Zunanji izvajalec bo za nas v sklopu ukrepa vzpostavil orodja za spremljanje analitike prometa spletne trgovine in izboljšanja uporabniške izkušnje Hotjar ter omogočil našim kupcem izvedbo plačila (nakupa) po različnih plačilnih metodah. V trgovino bomo implementirali tudi product customizer ali opcijo personaliziranih produktov ter spletnega naročila le-teh. 

Ukrep 5 - Produktno-prodajni video

Za naše artikle v trgovini bo narejen produktno-prodajni video s ciljem uspešnejše prodaje izdelkov ter seznanjenosti ciljne publike z našo ponudbo. Poleg produktno-prodajnega videa bomo pripravili tudi scenarij, ki bo marketinško in prodajno (targetirano) usmerjen na ciljne publike GS Composite - starejši in premožnejši posamezniki, ki so bolj prisotni v navtični industriji. Oblikovali bomo marketinško sporočilnost videa glede na trenutne trženjske analize podjetja ter sporočilnost, na katero se ciljne stranke najbolje odzivajo. Ključni cilj novega produktno-prodajnega videa za produkte GS je povečanje odziva in zanimanja novih potencialnih strank za nakup naših karbonskih produktov za jadrnice in jahte. V minimalno 2h minutah video vsebin bomo na podlagi profesionalnega scenarija na sodoben, kupcem prilagojen način predstavili ponudbo podjetja, ekipo, izkušnje ter delovanje. Video bomo seveda posneli na morju, s pomočjo dronov in profesionalne video opreme pa bo video tudi vizualno izjemno privlačen.

Ukrep 6 - Krepitev kompetenc – usposabljanja 

V sklopu razpisa e-poslovanje bomo za GS d.o.o. pripravili digitalizirano obliko usposabljanja, kako uspešno vzpostaviti in voditi profitabilne digitalne kampanje, osredotočene na pridobivanje novih strank ter informiranje strank o ponudbi. Praktični pristop do postavitve digitalnih prodajnih procesov, retargeting kampanj, uporabniške izkušnje potencialne stranke od prvega stika do prvega nakupa. Praktični prikaz na primerih aktivnih kampanj, kako strukturirati oglaševanje na posamezni oglaševalski platformi ali prodajnem kanalu. Kako načrtovati vstop na tuje trge? Kateri kanali so za zajem kupcev, na katerih je potrebno ustvariti zanimanje? Kako meriti uspehe digitalnega oglaševanja, kako pravilno nastaviti zajem podatkov, katere ciljne metrike imajo največjo povezavo z uspešnim digitalnim oglaševanjem, in kako zastavimo ciljne metrike in vrednosti, ki jih mora oglaševanje dosegati. Med krepitev kompetenc bomo dodali tudi vsebine kot so:

- Izobraževanje na temo plačilnih sistemov, ki se jih poslužujejo kupci v tujih državah

- Izobraževanje kako preko uporabe novih orodji in modelov še dodatno izboljšati izvozni- prodaji, marketinški nastop na tujih trgih

- Izobraževanje, kako z avtomatizacijo poslovnih procesov lahko povečamo povprečno vrednost naročila in skupno vrednost novo pridobljene stranke

- Usposabljanja na temo varnosti in rizikih digitalizacije, varstva osebnih podatkov, digitalizaciji poslovnih procesov in vzpostavitve novih digitalnih delovnih mest

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Višina nepovratnih sredstev, ki smo jih prejeli za namen izvedbe operacije, znaša 22.400,00 EUR.

Več o nepovratnih sredstvih in EU skladih lahko preberete na www.eu-skladi.si.

Sejemski nastop na BOOT 2020

Udeležili smo se sejma BOOT 2020, ki je potekal od 18. do 26. januarja 2020 v mestu Düsseldorf v Nemčiji. Glavni namen je bil predstavitev naših karbonskih ladijskih mostičkov ter krmilnih volanov. Za izvedbo projekta smo zaprosili za sredstva Javnega razpisa "Sofinanciranje individualnih sejemskih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2019-2022".

Cilj projekta je večja prepoznavnost blagovne znamke, predstavitev izdelkov končnim strankam ter razširitev mreže distributerjev. 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (www.eu-skladi.si).
 

Več informacij: www.eu-skladi.si

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram